Glasbeniki

Primož Vitez

Jezikoslovec, docent na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Ukvarja se s področji francoskega govora, teoretičnega jezikoslovja, jezikovne stilistike, prevajanja in asimetrije. V vlogi prevajalca, dramaturga ali režiserja je sodeloval pri nekaj deset gledaliških produkcijah. Pisec študij k slovenskim prevodom nekaterih temeljnih francoskih literarnih del. Bibliografija: glej Cobiss.

Aljoša Kosor

Kitarist, elektrotehnik. Prve glasbene korake je naredil v Ljubljani, kjer se je učil igranja na blokflavto. Stik s klasično kitaro je doživel med š¡tiriletnim bivanjem v Trstu. Po vrnitvi v Ljubljano je nadaljeval šolanje na ZGBI. V srednješolskem odbobju in kasneje med študijem elektrotehnike je izpopolnjeval kitarsko tehniko. Leta 1997 je z Diegom Barriosom Rossom posnel ploščo Como Ljubljana.

Marko Gregorič

Skladatelj, kontrabasist, kitarist. Muziciral je na mednarodnih seminarjih pod mentorstvom Raya Browna in Rona Carterja, sodeloval in sodeluje s skupinami Šukar, Caminoigra, Fake orchestra itd. Za glasbeno kariero se je odločil relativno pozno, vmes je študiral zemljeslovje v Trstu. Skupini Bossa de novo se je pridružil pred dvema letoma. Ima avtomobil in se počuti dobro.

Mitja Vrhovnik Smrekar

Skladatelj. Od leta 1988 je napisal glasbo za cca. sedemdeset gledaliških predstav, deset celovečernih filmov, cca. eno opero in nekaj komorne glasbe. Bil je mentor za glasbo in zvok na gledališki in lutkovni šoli ZKOS, predaval je na šoli uporabnih umetnosti Famul Stuart. Diskografija: Betontrack, Ko zaprem oči, Ekspres ekspres, Ime na koncu jezika, Jebiga, Sladke sanje

Sergej Ranđelović

Sergej Randjelovic je tolkalist, vokalist in skladatelj. Nastopa s skupinami Elevators, Jararaja, Sedef, Kisha, Rotor. Vidimo ga lahko tudi v gledaliških in filmskih predstavah (Patty Diphusa in PsychoPATTYa sexualis, Kralj Ojdip, Stereotip, Estrelita). Posnel je vec kot 80 nosilcev zvoka z razlicnimi slovenskimi in tujimi izvajalci, med drugim z Vladom Kreslinom, Petrom Lovšinom, The Walkabouts, Terra Folk, Ivano Spagno, Dragom Ivanušo, Mitjom Vrhovnikom Smrekarjem, Elvis Jackson..

bdns

Runjoe Elvis

Scroll to Top
Scroll to Top